Du är här:StartVåra institutionerSiS ungdomsvård norrSiS ungdomshem JohannisbergLediga jobb på Johannisberg

SiS ungdomshem Johannisberg söker Behandlingsassistent

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har Du ansvar för elevarbetet på avdelningen. I denna roll skall Du aktivt delta i behandlingen och utredningen av den unge. Du kommer att arbeta i team med behandlingsassistenter, utredningssekreterare, specialpedagog, psykolog och ledningspersonal.
Du kommer att ha schemalagd arbetstid som innebär varierande dag-, kvälls- och helgarbete.

Kvalifikationer

Socionom eller annan beteendevetenskaplig utbildning som av arbetsgivaren bedöms lämplig samt yrkeslivserfarenhet inom relevant område. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet. Kunskaper familjeterapi och ADDIS-ung, är meriterande. Som person är du intresserad av att driva och utveckla vård för ungdomar, håller dig informerad om aktuell forskning och klarar av komplexa uppdrag. Körkort B erfordras.

Meriterande är vana av psykosocialt behandlings- och utredningsarbete.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Snarast efter överenskommelse

Ansökan

Diarienummer: A321442
Ansök senast: 14 april 2013
Gör en digital ansökan via denna länk

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Schema,

Kontaktpersoner

Krister Berglund, Bitr. Institutionschef
010-4532000 vxl

Niclas Boström, Bitr. avdelningsföreståndare
0923-69680 vxl

Fackliga företrädare

Maria Henriksson, SACO
010-4532000 vxl

Tomas Lundbäck, SEKO
010-4532000 vxl

Anna Selin, OFR
010-4532000 vxl

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet.

Huvudkontoret ligger centralt på Drottninggatan 29 i Stockholm.

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen.

SiS ungdomshem Johannisberg ligger i Kalix. Institutionens uppdrag är att vårda pojkar enligt LVU och LSU. SiS tjänster akutvård, utredning, behandling, samt LSU erbjuds inom institutionens ram. Samtliga skolpliktiga ungdomar undervisas enl SiS timplan och icke-skolpliktiga ungdomar erbjuds undervisning. Institutionen har två avdelningar och 53 tillsvidareanställda inom olika yrkeskategorier.