Du är här:StartVåra institutionerSiS ungdomsvård söderSiS ungdomshem LånganäsStart Långanäs

Välkommen till SiS ungdomshem Långanäs

SiS ungdomshem Långanäs tar emot flickor och pojkar i åldern 13–20 år. På avdelning Slottet tar vi emot flickor för akut- och utredningsplaceringar. Övriga avdelningar tar emot ungdomar för behandlingsuppdrag.

Långanässkolan

SiS ungdomshem Långanäs.

Avdelning Trollebo tar emot ungdomar med särskilda vårdbehov. De ungdomar som placeras där har stora svårigheter att fungera tillsammans med andra ungdomar och har behov av att vårdas i enskildhet.

En central roll i vistelsen på Långanäs är skolverksamheten. Hos oss kan ungdomarna läsa såväl grundskoleämnen som en del gymnasiekurser.

Långanäs har totalt 43 platser. Institutionen ligger vid Långanässjön, fem kilometer söder om Eksjö på smålänska höglandet.

Nyheter från SiS

  • SiS prioriterar språkfrågan för ensamkommande

    6 oktober 2015 Språkbarriären och bristen på tolkar är den mest akuta frågan när det gäller ensamkommande barn till Statens institutionsstyrelse, SiS. Språket är viktigt, inte minst för ungdomarnas rättssäkerhet. Nu satsar SiS på att utveckla verksamheten med ensamkommande, och förutom språkfrågan får utbildning och samverkan med andra myndigheter utrymme i en ny handlingsplan.

    SiS prioriterar språkfrågan för ensamkommande
  • SiS och budgetpropositionen

    29 september 2015 SiS hade inför årets budgetproposition begärt extra anslag för 2016, både för att klara den ökade efterfrågan på platser och för att täcka utgifter som följer med den nya skollagstiftningen. Men myndigheten fick inga extra anslag.

    SiS och budgetpropositionen
Fler nyheter

Vill du placera här?

Kontakta placeringsenheten