Du är här:StartVåra institutionerSiS ungdomsvård norrSiS ungdomshem BärbyStart Bärby

Välkommen till SiS ungdomshem Bärby

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot pojkar mellan 16 och 21 år med svår psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har särskild kompetens för behandling av unga sexualförövare och för ungdomar med missbruk. Bärby tar emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Bärby ungdomshem

SiS ungdomshem Bärby

Vi har totalt 49 platser fördelade på sju avdelningar. Tio platser är avsedda för pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Bärby har akutplatser, utredningsplatser och behandlingsplatser.

Skolverksamheten på Bärby ingår som en naturlig del i institutionens vardag och sker i nära samarbete med avdelningarna. 

Nyheter från SiS

  • SiS och budgetpropositionen

    29 september 2015 SiS hade inför årets budgetproposition begärt extra anslag för 2016, både för att klara den ökade efterfrågan på platser och för att täcka utgifter som följer med den nya skollagstiftningen. Men myndigheten fick inga extra anslag.

    SiS och budgetpropositionen
  • Nytt stöd för kommunikation med ensamkommande

    25 september 2015 Antalet ensamkommande barn som placeras på SiS ungdomshem har ökat kraftigt. Under årets första månader placerades 139 ensamkommande vilket motsvarar runt var femte SiS-placering. Det är en utmaning för institutionerna och nu väljer SiS nya sätt att kommunicera.

    Nytt stöd för kommunikation med ensamkommande
Fler nyheter

Vill du placera här?

Kontakta placeringsenheten